Geschiedenis Rotterdam - Rotstad Rotterdam - Kleding, Heren, Underwear
Geschiedenis, Rotterdam, Kleding, Feyenoord, Ondergoed, Underwear, Boxer, Boxershort, Mode, Fashion, Herenmode, Herenkleding,
488
page-template-default,page,page-id-488,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Blog

Blog

Publicatie Algemeen Dagblad – Rotterdam

Met Rotstad sta je graag in je ondergoed

NULTIEN | Een boxershort met een Rotterdams randje. De jonge studenten David Koene (23), Mike Stijnis (25), Nick van Nunen (22) en Ingmar Kamman (20) ‘boxten’ het voor elkaar met Rotstad.

Suzanne Noorlander 15-04-18, 17:25

Oprichter David Koene uit Rotterdam studeert human resources aan de Hogeschool Rotterdam en werkt al zes jaar trouw bij de Albert Heijn. Een druk genoeg leven zou je denken. Maar toch is hij sinds een half jaar ook nog eigenaar van zijn eigen kledingmerk: Rotstad.

Het begon allemaal met een schoolproject voor de minor consultancy en ondernemerschap. ,,Gewoon puur onderzoek doen en advies schrijven”, vertelt de van oorsprong Maassluizer. ,,Dat is leuk, maar wel altijd in dienst van een organisatie. Wij zagen het meer zitten om een eigen product op de markt te zetten.”

Dit bleek nog best spannend voor de studenten. David: ,,Het beginnen van een merk en ontwikkelen van een product is echt niet niks. Als je daar geen ervaring in hebt, dan kan het wel lastig zijn, ja. In ieder geval een uitdaging. Een positieve uitdaging!”

Huid

Het schoolproject werd dus uiteindelijk een boxershort van katoen met een stuk elastaan en een soft touch waistband. ,,Die is een stuk zachter voor de huid”, meent de Rotterdammer. Het strakke modieuze logo, waar veel moeite in is gestoken, siert de band van de boxershort. Koene heeft het beeldmerk eerst zelf getekend, waarna hij de hulp inschakelde van een grafisch ontwerper om het af te maken. En heel toepasselijk vind je de Erasmusbrug als boegbeeld terug in het logo.

Het design van het herenondergoed is clean en neutraal. Zonder frutsels zoals hij zelf zegt. ,,We zijn een half jaar bezig geweest om te komen waar we nu zijn. De stretch moest goed zijn, hij moet goed aanvoelen en de fit is ook erg belangrijk.”

Inspiratie voor de merknaam kwam van het lied De allermooiste rotstad van de Hermes House Band. ,,Het nummer is in lijn met de kleding en wat we willen uitstralen. We vonden dat een fantastisch pakkende naam.”

Toekomstplannen hebben ze genoeg. Zo is het doel de collectie uit te breiden met T-shirts en truien en willen ze interessante samenwerkingen aangaan. Het Rotterdamse kledingmerk ZeroTen City ziet wel potentie in Rotstad en gaat binnenkort met ze in zee.

Eigen benen

Toch duiken de jonge ondernemers niet zomaar in het diepe. ,,Wat de verdere verkoopkanalen gaan zijn, weet ik nog niet. We willen eerst op onze eigen benen kunnen staan en daarna kijken we verder. Onszelf onderhouden en dan samenwerkingen aangaan die interessant zijn voor ons.”

David zit nog wel even goed bij de Albert Heijn, maar werkt keihard om hun organisatie van de grond te krijgen. ,,We willen met Rotstad Rotterdam veroveren. Het gaat niet zozeer om geld verdienen of het opzetten van een grote organisatie. Ik zou het juist heel tof vinden om onze eigen kleding en ontwerpen terug te zien op straat. Ik zou supertrots zijn.”

De boxershort van Rotstad is vooralsnog alleen te koop via de webshop.

 

https://www.ad.nl/rotterdam/met-rotstad-sta-je-graag-in-je-ondergoed~a68a00d2/

Publicatie tijdschrift Profielen

DE ROTSTAD-BOXERSHORT
ALS LEERSCHOOL

DE HERMES HOUSE BAND NOEMDE ROTTERDAM IN ZIJN POPULAIRE
STADSLIED ‘DE ALLERMOOISTE ROTSTAD DIE ER IS’. David Koene en drie studievrienden vonden rotstad een mooie geuzennaam en hoefden niet lang te denken over een merknaam, toen ze voor de minor
consultancy & ondernemerschap hun eigen kledinglijn lanceerden. Met Rotstad sluiten ze aan in een  roeiend rijtje slimme ondernemers dat handig gebruikmaakt van Rotterdam als ijzersterk merk. ‘Merken zoals Nultien en ZeroTen City zetten Rotterdam in als marketinginstrument. Wij doen dat ook, maar willen een andere doelgroep aanspreken. Geen voetbalsupporters, maar wel mensen die affiniteit hebben met Rotterdam: de hbo-student, yupper en starter uit Rotterdam en omstreken.’ De lancering van hun eerste product, de Rotstadboxer, was een goede leerschool. Inmiddels heeft het schoolproject een doorstart  gemaakt en combineren de jongens Rotstad met hun afstuderen. David: ‘We hebben geen verstand van kledingproductie. Ik weet wel wat ik mooi vind, maar niet hoe het in elkaar steekt. Dan heb je een  businesspartner nodig die je ondersteunt en begrijpt.’ Na een lange zoektocht lukte het David en zijn medestudenten om een geschikte leverancier te vinden. ‘Hij is om de twee weken in Nederland en Turkije, waar zijn fabriek staat, en heeft ons geleerd om verschil in kwaliteit te herkennen. Als je een boxer beetpakt en er even goed in duwt om te kijken hoe die gewoven is, zie je echt het verschil.’ Binnen drie jaar willen de jongens van Rotstad het assortiment uitbreiden en Rotterdam veroveren. David: ‘Hoe tof zou het zijn als
je iets op poten zet waar heel Rotterdam in loopt. Iets creëren wat je vervolgens op straat terugziet. Dat zou echt grandioos zijn.’
Wietse Pottjewijd

https://profielen.hr.nl/2018/profielen-145/

Gepubliceerd: 22 May 2018

T-shirts are online!

Per juni 2018 is het assortiment van Rotstad uitgebreid met T-shirts. Een clean look en hoogwaardige shirts. Grote betrokkenheid en positieve reacties resulteren in snelle uitverkoop. Naleveringen worden gedaan en er wordt meermaals ingekocht om aan de vraag te kunnen voldoen. Bij uitverkoop van shirts is de voorraad na twee weken weer aangevuld. Ontdek of er voor jouw iets tussen zit!

https://rotstad.com/shop/

Introductiemarkt Hogeschool Rotterdam

6 september staan we op de Hogeschool Rotterdam, locatie; Dijkzigt. Hier zijn we uitgenodigd om deel te nemen aan de introductiemarkt samen met verschillende ondernemers. Rotstad staat bij de uitgang van metrostation Dijkzigt. Hier bieden we de mogelijkheid Rotstad items aan te schaffen waar kortingsacties niet ontbreken. Betalingen kunnen gedaan worden via Pin en Cash.

Geïnteresseerd in onze Rotstad Boxer?